Kyndelsmarknad i Lykttändargränd kretsar kring en magisk vintermarknad mitt inne i Malmö – dold för stadens icke-magiska befolkning. Här träffas Skånes magiker en gång om året, julhandlar, träffar vänner och köper magiska varor för det kommande året. Arrangemanget som varje år drar tusentals besökare är en del lajv och en del familjefest och en del skyltfönster för föreningen Blåkullalajv. 

Inom ramen för vår magiska verklighet anordnas Kyndelsmarknaden av Omaka marknadsgillet – ett handelsmannaskrå med bitvis flexibel moral. I verkligheten anordnas marknaden av en kader av ideellt arbetande medlemmar i föreningen Blåkullalajv. Vill du själv engagera dig i Kyndelsmarknaden behöver du bara kontakta oss här på sidan eller hålla utsikt över kallelse till arbetsmöte som postas här regelbundet. Vill du ha än mer kyndelsmarknadsskvaller kan du gå med i marknadens sida på Facebook.

  • 2016, söndagen den 11 december arrangerades den första Kyndelsmarknad i Lykttändargränd och succén var ett faktum. Uppskattningsvis 6000 besökare och köerna ringlade sig ända bort till Triangeln!
  • 2017, två dagars kyndelsmarknad, lördagen och söndagen 9-10 december. Visa av erfarenheten blev det ett uppdaterat biljettsystem och en ”enkelriktad” marknad.
  • 2018, lördagen den 8 december och söndagen den 9 december. Återigen en välbesökt marknad men trötta arrangörer tog beslutet att i framtiden krympa ner marknaden till endast en dag.
  • 2019, lördagen den 14 december var det Kyndelsmarknad endast en dag men det var en lång dag! De sista timmarna var det väldigt långt besökartryck. Det ryktades om olagliga drakar på marknaden detta år.
  • 2020 var det ingen kyndelsmarknad på grund av pandemin.
  • 2021, lördagen den 4 december var den efterlängtade kyndelsmarknaden tillbaka igen! Omaka marknadsgillet hade dock petats som arrangörer och nu var det Fulhandlargillet som höll i kvasten.
  • 2022, lördagen den 3 december. Besökare från när och fjärran, till och med självaste magiministern dök upp. Dessutom hedrades hjältarna från Kyndelsmarknadsmassakern 1997 med kransnedläggning och lykttändning.