Blåkullalajvs arrangemang på Malmöfestivalen 2023. 12 augusti kl 14-18 på Lördagsplan i Malmö.

Malmö är en magisk stad och Blåkullalajv lättar lite på slöjan mellan mundisvärlden och det magiska Malmö. Det drar ihop sig till slutprov och som sista led i sommarkursen Mundisteori som ges av Blåkulla Magiska Läroverk, beger sig kursdeltagarna ut på exkursion. Ledda av mycket erfarna och kunniga guider får deltagarna ta del av Mundis Malmö ur ett magiskt perspektiv. För att deltagarna ska klara slutprovet ska de samla en viss mängd poäng med hjälp av en checklista.
Tillsammans med den magiska stadsguiden och magiska turister går vi i trupp, hör spännande berättelser om trollkarlar och häxor från förr, det magiska Malmö och dess lokala arkitektur, sen sist men inte minst intressanta observationer på mundisarna.
Eftersom vi kommer behöva passera delar av det mundäna Malmö är det viktigt att ha klädsel så att man smälter in. Det ryktas även att mundis-turister har tagit sig in på kursen. Kan du hitta dem?
Kan du samla på dig tillräckligt med poäng för slutprovet? Känns det inte som att vissa faktoider är lite hittepå? Kan du ta reda på vad som är sant och vad som är bluff? Vem lyckas samla flest poäng?
Varje tur tar cirka 20 minuter med längre och kortare stopp. Varje tur kommer att kunna befolkas av upp till 20-25 besökare.