I Blåkullalajv föreningen finns det många duktiga kreatörer, en del av dem skapar brädspel som utspelar sig i vår magiska värld. Denna dag kommer vi att träffas så att de som har spelprototyper kan få presentera sina alster och visioner. Alla andra har möjlighet att få speltesta dessa spel, eller få hjälp att själva skapa spel.

OBS! Detta möte är för medlemmar i Blåkulla lajv. Klicka här för att bli medlem.

Har ni ett pyrande brädspel på gång eller en idé eller vill börja skapa spel är ni välkomna klockan 10 (eller bara vill lyssna på de som har spel eller idéer). Vill ni spela eller skapa spel så dyk upp från 11.

Alla som skapar spel har behov av att speltesta sina spel, så vi hoppas att många vill komma och hjälp till och spela. Det behövs också en massa kompetenser för att skapa spel, och just du kanske sitter in med kunskap som löser en knut. För en del spel behöver vi dessutom utöka vår värld med mera historier, platser, prylar och personer, så kom gärna hit och fantisera och hjälp till att utöka vår wiki.

Datum: Söndagen den 19 februari, 2023

10:00 Brädspelsskaparna samlas och diskuterar hur detta forum ska fortlöpa, vilken hjälp vi behöver och hur vi går vidare. Som exempel skulle vi kunna välja något av spelen att fokusera på och att vi tar fram det till en riktig produkt, och sedan går vidare så, eller att vi skapar behovslistor där vi alla kan gå in och ta arbetsuppgifter eller höra utanför vår krets efter saknad kompetens.

11:00 Alla andra (som inte är intresserade av den första biten) anländer.

11:15 Alla spelmakare får (max 10 min) rita/berätta om/visa sitt spel eller sin spelidé.

12:00 Speltestning/Lunch

13:00 Kort föreläsning om hur man skapar spel, ledd av Peter H, med input av andra spelmakare

14:00 Splittrade grupper

  • Speltestning av prototyper
  • Spelskapande (jag tar med komponenter och annat som kan behövas)

18:00 Avslut (så klart kan det pågå kortare eller längre. Det finns ingen deadline.)

Vi kommer att befinna oss i MMPs lokaler på Skeppsbron 11 i Malmö, 3 våningen.

Har ni frågor eller funderingar eller idéer kring detta så hör av er till Peter Hansson.

Må tärningarna vara er nådiga!