Praktisk information

Vision

Professor Mirabilis Fälstudiekurs kring magiska kreatur i Skåne är tänkt att vara ett lajv som förhoppningsvis kombinerar billiga, begränsade förberedelser för deltagarna med mycket känsla och stämning under lajvet – under en koncentrerad tidsperiod. Lajvet utspelar sig i Harry potters värld men i en svensk kontext och kretsar kring en fältstudiekurs kring magiska kreatur i Skåne. Lajvet utspelar sig under en halv dag där första delen består av en teoretisk lektion och andra delen praktiska utforskande studier i skogarna runt Blåkulla (alias Torup bokskog). Förplägnad i form av rejält afternoon tea ingår under eftermiddagen och kvällen avslutas med varm choklad och avlajvning under angenäma former.

Interaktivt karaktärsskapande

Utifrån grundläggande information om det magiska Sverige och Skåne inbjuds deltagare att skapa sina egna karaktärer med lite grundläggande information och krokar till spelledaren. Deltagarna inbjuds att expandera den magiska världen som är Skåne och Sverige i Harry Potters värld. Det expanderande material kan läggas till världsbeskrivningen på hemsidan. Karaktärerna får sedan klartecken och studsas tillbaka till användarna med lite intrigtrådar tillagda. (För mer information om detta se under rubriken ”Att skapa en rollperson” i den svarta toppmenyn.)

Anmälan

För att formellt anmäla sig till Mirabilis fältstudiekurs så skickar man ett email till christoffer.kramer@gmail.com och får då ett svarsmail där ens anmälan bekräftas. Nästa steg är att skriva ihop sin karaktär och skicka den till samma adress. Sista datum att skicka en karaktär – om man vill få relevanta intrigtrådar till andra spelare – är  20/12. Sista betalningsdag för lajvet är 31/12 2015, men man får gärna betala innan dess givetvis.

Åldersgräns

Lajvet har en rekommenderad minimiålder på elva år. En elvaåring har  in-lajv börjat sina magistudier, hen har fått sin första trollstav och är rent praktiskt-  off-lajv  – redo för att vara ute en lördagkväll i mörkret och kylan och uppleva potentiellt läskiga saker.

Kostnad i pengar

Lajvet kostar 300 kronor per person. Lite drygt två biobiljetter helt enkelt. Kostnaden är helt och hållet till för att täcka kostnader för förplägnad, hyra och material. Så lite som möjligt utan att känslan går förlorad. Betalning görs till kontonummer 8214-9 (clearingnummer) 994 175 882-4. Skriv namn och ålder på spelaren i medelanderaden.

Kostnad i ett magiskt föremål

För att vara med på lajvet måste man också betala i form av ett magiskt föremål. Denna kostnad handlar om två saker: 1) att deltagarna dras in i världen och hjälps komma i stämning genom att få pyssla och förhoppningsvis  göra saker tillsammans. Här anordnas en eller två workshops kring detta för de som vill. Eventuellt en i november och en i januari. Återkommer om detaljer kring detta. 2) att deltagarna på detta sätt hjälper till att tillverka viss rekvisita som hjälper till att höja stämningen under lajvet.

Viskningar och rop

Viskningar och rop är skvallerdelen av det som tidigare var Blåkullas studenttidning Klyddig och Tön. Det är nu en tidning med regional spridning. Denna del är också en del av hemsidan och här tillåts deltagarna publicera skvaller som del kan ge andra deltagare något att spela på och dels kan bygga stämning inför lavjet. Återigen handlar det om att vara medskapare av upplevelsen.

Långsiktigt

Om Mirabilis fältstudiekurs blir en angenäm upplevelse för alla inblandade finns det ju sedan – med världen etablerad, en bank av karaktärer skapade och rekvisita tillverkad – möjligheter att göra ytterligare smålajv med mindre startsträcka och mindre kostnad.

Annonser

En kommentar till Praktisk information

  1. Ping: Achtung, Achtung! | Mirabilis fältstudiekurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s