Arrangemanget Trollexpeditionen har ställts in på grund av det rådande coronaläget. Arrangörsgruppen låter meddela att man tittar på nya tänkbara datum i början på nästa år. Informationen om lajvet får ligga kvar tills vidare för den som vill fantisera och fundera kring roller och dylik.

 

 

 

Trollen. Vilka är de? Var lever de och hur interagerar de med det magiska samfundet och med mundisar? Hur är det med den urgamla traditionen med bortbytingar? Är det sant att de håller jugfinkar som husdjur? Står de alltid redo i farstun när man talar om dem? Det är dags att vi tar tag i trollfrågan, räknar in dem och får svar! Firma Rääf & Gahme har fått i uppdrag av Ministeriet att leda en expedition ut i kända trollmarker för att reda ut alla typer av otydligheter.

Trollexpeditionen är ett lajv som under några timmar låter dig kliva in i din valda roll och vara med om något roligt och spännande i vintermörkret. Lajvet har fokus på upptäckarglädje och utvecklande av Blåkullas värld och roligt karaktärsspel.


Vilka roller sökes?
· Medlemmar i expeditionen, trollologer, studenter från Blåkulla eller andra magiska läroverk, mundisar som har gått med i fel guidad grupp, politiker, förklädda troll, turister, journalister från Viskningar och rop (hörde jag trollspecial?), trollrättskämpar, opportunister som har egna mål eller äventyrare. Här finns plats för alla.
Det skulle också kunna handla om troll som gör sin grej i området såsom brotroll, bäckatroll, skogstroll eller skogsrån.

Inspiration
Blåkullalajv inspireras främst av Harry Potters värld, men här finns naturligtvis också en god portion Terry Pratchett, John Bauer, nordisk mytologi och folksagor, historiska händelser med mera. Troll är allt från naturliga urkrafter såsom bergatrollen till börstroll som gömmer svansen i kostymbyxorna. Här finns plats för alla varianter.

Dräkt och smink
Trollkarlar, häxor och troll kan se rätt olika ut. Om du vill ha hjälp med någon av de delarna så är vi många som kan hjälpas åt och låna ut grejer, fixa med sminking och pysseltips innan lajvet. Frågor ställs till Thomas på widgren@gmail.com som i sin tur ser till att någon kan svara på dem. Är du fena på trollsvansar men inte vet hur man sminkar? Då reder vi det tillsammans!


Anmälan och praktikaliteter
Vi hanterar covidrisker genom att hålla avstånd och är utomhus. Ansvaret för att hantera detta väl ligger hos den individuella deltagaren. Vill du bära ansiktsmask gör du det. I trollmarker finns det gott om skäl att bära en mask. Ser du någon som misslyckas med att hålla avstånd så säg till personen. Detta är lek och skall därmed behandlas som lek. Genom att vi alla är ansvarsfulla kan vil leka så säkert det går. Lajevet är i skogsmiljö och de vägar som finns är grusvägar och är därmed svåra att köra rullstol i. Skriv till Widgren@gmail.com så kan vi diskutera hur vi kan placera platser så att det blir så tillgängligt som möjligt.

Plats/Tid
Lajvet är tills vidare inställt på grund av corona. Vi postar nytt datum här så fort ett sådant bestämts. Lokalen är dock densamma: Måryd, https://goo.gl/maps/GvYNtJkYj7RyNLur8

Anmälan
Lajvet är endast för medlemmar i BlåKullalajv men vill du bli medlem kan du bli det här https://blakullalajv.com/bli-medlem/. Lajvet är gratis men medlemskap kostar 50 kr per år.

Skicka anmälan sker till Frida på evafrida.nu@gmail.com senast xxxx (nytt datum kommer) Skriv TROLL i ämnesraden. Om du mot förmodan behöver anmäla dig lite senare går det nog att lösa med men vi vill veta ungefär hur många personer som planerar komma. I din anmälan ska det finnas: namn på karaktären och ett par rader om vem hen är, om du vill vara en del av expeditionen eller har andra planer och om det ä något mer du tycker att vi som arrangörer behöver veta.
Transport till och från lajvet sköter deltagarna.
Antalet deltagare kommer att begränsas i förhållande till rådande rekommendationer från folkhälsomyndigheten.

 

Listiga grejer att ha med
* Ficklampa/lykta då det är mörkt i naturen i december.
* Något litet att äta såsom choklad eller liknande för lite extra energi.
* Vatten finns inte på platsen så ta med dig en flaska eller två.
* Varma kläder och tjocka strumor. Det är kallt i december.
* Prylar anpassade till rollen. Rep, fällor, håv etc…
* Det finns ingen mat på platsen så tänk efter före.
* Telefon så att du kan hitta tillbaka till parkeringen om du gått vilse.