Arkiverat: Mirabilis fältstudiekurs

Kära läsare

Såsom tillhörande den utvalda skaran av begåvade och framstående magiker i Skåne ges Ni genom detta brev erbjudandet att söka till Professor Mirabilis fältstudiekurs kring magiska kreatur i Skåne som kommer att hållas lördag 30 januari 2016.  Vi hoppas att Ni som mottagare finner detta erbjudande lika upphetsande som vi som avsändare. Sällan har vi chansen att dela med oss av ett lika exklusivt erbjudande och vi hoppas att Ni tar chansen när den erbjuds.

Kursinformation

Professor Mirabilis fältstudiekurs kring magiska kreatur i Skåne hålls på begäran av det svenska magiministeriet och deltagande i kursen kommer enligt uppgift att ge akademiska poäng vid prestigefyllda magiska läroverk som Blåkulla, Niefelhjem, Yggdrasil, Pohjola, Durmstrang, Hogwarts, Beauxbaton och Vesta Tivoli. Kursen riktar sig till alla magiker gamla nog att ha påbörjat sin utbildning och kursen har bedömts som Mugglarsäker – vår lägsta risknivå (i enlighet med S.M.M.F. K.L.s lista). Inga särskilda förkunskaper krävs – annat än en stor portion nyfikenhet och ett öppet sinne.

Kursen innehåller ett förberedande teoretiskt pass, där Professor Mirabilis delar med sig sin breda erfarenhet och fältstudiearbetet förbereds, och själva fältstudien som kommer att genomföras i Torups bokskog i anslutning till Blåkulla. En lättare förtäring kommer att serveras i samband med avslutningen av den teoretiska delen och varm choklad kommer att serveras när fältstudiekursen avslutas.

Kostnad

Kostnaden för Professor Mirabilis fältstudiekurs hålls visserligen nere genom en mycket generös donation från magiministeriets fond för främjandet av fantastiska fä men kommer ändå att uppgå till tre riksdaler och två plutingar, (300 kronor i mugglarpengar, för de som är intresserad av den sortens trivia) för att täcka förplägnad och annat. Utöver den monetära kostnaden tillkommer betalning i form av ett (1) magiskt föremål av ringa till moderat (mindre en fem thaum på Stroesselskalan) styrka. Detta som ett bidrag till den magiska institutionen vid Blåkullaskolan som bistår fältstudiekursen med lokaler.

Professor Maximilian Mirabilis

Professor Maximilian Mirabilis, känd från titlar som ”Bland självrängare och andra oknytt” och ”Rövgösar – myt eller verklighet?” tillika eftersökt internationell krypotozoolog, kommer att ta tid från sitt hektiska schema för att anordna fältstudiekursen i Skåne. Den 46-årige Mirabilis som är innehavare av Merlinordern av tredje klass och Väinämöinenband med lullull håller för närvarande Lokestolen vid Niefelhjemuniversitetet i Mo i Rana men är tillfälligt tjänstledig för att fördjupa sig i relationerna med huldufólket på Island. Professor Mirabilis kommer också, i samband med besöket, att signera sin senast bok ”Troll” i Tjörnvall och Videkulls Magiska Emporium i Lund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s