Inbudan till Mundismedvetenhetens dag

Blåkulla lajv hälsar sina medlemmar hjärtligt välkomna till Mundismedvetenhetens dag lördag 17 augusti kl. 13.00- ca 16.00 vid Rävshög på Gunnesbo, Lund!

Anmälan sker just nu via ett Facebook event här.

Eventet är öppet endast för medlemmar i Blåkulla lajv. Medlemskap löser du här.

Ministeriet har lagt firandet av Mundismedvetenhetens dag på entreprenad. Firma Rääf och Ghame har vunnit upphandling av firandet och valt att kalla firandet för sin firma picknick. (Ministeriet utreder förfarandet då de ställer sig frågande till om allt gått rätt till)

Mundismedvetenhetens dag firas med en picknick som anordnas av firma Rääf & Ghame på lördag 17/8 vid bronsåldershögen Rävshög på Gunnesbovägen Lund. Mundismedvetenhetens dag är en vid Rävshög väletablerad högtid då representanter från det magiska samhället beblandar sig med Mundisar samt uttrycker sin förståelse för dem genom att lägga ifrån sig trollstavarna och låta bli magin för en dag. (obs ⚠ modern tolkning)

Du som är medlem kommer och tar chansen att i Mundis kläder t.ex våtdräkt och delta i en picknick där du förutom picknick saker som filt och annat även tar med lite! extra mat att bjuda andra på eller för att muta de hungriga vätarna som är vanliga vid högen.

Testa en ny karaktär eller bygg upp nya intriger och relationer till andra karaktärer.

Du tar dig lämpligast dit med tåg till Gunnesbo station och företar sedan en kort promenad till informationsmötet på i det blå huset vid Gunnesbovägen nr. 57 (Du kommer troligen inte vara ensam leta efter märkliga guider och bekanta ansikten).

Eventuellt ombyte till för evenemanget lämpliga kläder görs bäst på hemmaplan. Privata omklädningsrum kan icke erbjudas. Viss avskildhet kan uppnås bakom diverse vinbärsbuskar (krusbärsbuskarna är stickiga och rekommenderas inte)

Möjlighet finns att prata med representanter för styrelsen.

Föreningens fina prylar kommer att finnas till försäljning! Julklapparna kan alltså fixas redan i augusti. Lyckliga ni!

Vid dåligt väder så ta med extra gott humör för då kommer det behövas extra mycket då eventet är utomhus. Då detta är dagen då vi bör lever som mundisar är det naturligtvis inte tillåtet att fyra av väderförbätringsförtrollningar. Vissa möjligheter finns att flytta in om det skulle bli för bråkigt väder.

Ta med dig det du behöver för en picknick och vad du vill äta och dricka och eventuellt bjuda på. Firma Rääf & Ghame kommer att servera några mundisklassiker (vi spanar in fester i mundisträdgårdarna för att få inspiration)

Detta är en tillställning som ska passa alla medlemmar och då det finns en tradition och tävling i vem som har bäst mundiskläder så är det lätt att ordna till sin klädsel. Gå loss i bästa mundisstil (tips är att kolla in mundistidningar, ni vet de utan rörliga bilder). Kombinationen frack, fez och simfötter har setts vid finare tillställningar än vår, så var inte blyg!

Firma Rääf & Ghame vann årets fulhandlarpris förra Kyndelsmarknaden och denna inbjudan har gått till kunder, familj och affärskontakter så räkna med alla möjliga representanter från samhället. Magiministeriets förbud mot magi kan vara positivt inte bara för att förskona kringboende mundisar utan kan mycket väl rädda liv då alla på picknicken troligen inte kommer komma så bra överens.

Av tradition sker picknicken i Mundistätt område och deltagare uppmanas att att klä sig i Mundiskläder och även avstå från att ta med sig eventuella sällskapsdjur som drakar, gastar, trehövdade hundar och annat som kan störa den lokala Mundispopulationen. Tänk även på att det finns de som är allergiska mot t.ex pysslingar, småtroll, paddor och nötter/galningar

Programmet är som följer:

 • Informationsmöte
 • Samling vid högen
 • Picknick och samkväm (här bedöms även besökarnas klädsel och oinbjudna gäster avrättas avvisas)
 • Provsmakning av mundisrätter (firma Räff & Ghame garanterar autenciteten men inte smaken)
 • Mundisjakten (förbjuden av ministeriet sedan anno 1882)
 • Mundissafari (förbjuds av ministeriet hänvisning till incidenten Ribersborg och de förflugna parasollerna 1987)
 • Mundissporter (t.ex bränna bollen och fota bollen). Utan trollstavar!
 • Mundis Märkningen (ersätts av Frågerunda på order av ministeriet/överklagat med hänvisning till mer humana märkningsmetoder och avskaffandet av brännjärn)
 • Bestraffning för begångna regelbrott
 • Utmärkelser bästa klädsel och övriga grenar.
 • Tal av representanter för firma Rääf och Ghame

Ministeriet har meddelat att tillställningen är villkorad till att deltagarna klär sig diskret och inte tilldrar sig uppmärksamhet och att inget uttryckligen inget utövande av trolldomskonster sker. Brott mot ovanstående kan leda till att tillståndet omedelbart dras in och att deltagarna omhändertas. Ministeriet meddelar dessutom att då Rääf hög lyder under den lokala hexikaliska förordningsstadgan i Lunds fjärde stadsbalk. åttonde kaptilet. Paragraf 4,5,0 störningsmomentet det lösa stycket kommer konsekvenserna för inblandade bli kännbara och långtgående.

Högaktningsfullt välkomna!

Knaggbard Rääf & Ghame