Blåkulla – Berättelser och fakta om vår magiska värld

Blåkulla lajv bjuder stolt in till en hel dag av kreativt skapande och förkovrande. Det finns så mycket fantastiska berättelser och en väldigt stor mängd fakta och information, men vi får aldrig nog och vi önskar att ni medlemmar hjälper till att skriva och skapa i detta fantastiska universum.

Därför arrangerar vi en sammankomst där alla som vill skriva, alla som vill läsa och lära och alla som vill frottera sig med andra häxor och trollkarlar ska både kunna skapa och lära sig mer om Blåkullas värld samt umgås. Vi kommer att arrangera fyra små föredrag på runt en timme styck som hjälper er att komma igång.
Men under hela dagen hoppas vi att ni tar med era skriva historier och få dem lästa eller läs upp. Ni kan arbeta på era magiska karaktärer, eller kanske rita och illustrera. Det kommer också att testspelas mer av Kyndelsmarknadsspelet. Ta gärna med er en egen dator om ni vill testa skriva i vår wiki eller bygga äventyr i Twine.
Vi startar kl. 10

10:30 – Skrivkonst av Nene Ormes
Att skriva är kul, att skriva bra är en konst. Nene Ormes är författare med bl.a. två böcker om Udda, en tjej i Malmö, som trillar in en fantastisk värld av övernaturliga förmågor och underliga varelser. Nene kommer att ge oss tips och tricks om hur du skriver en berättelse som fungerar och fångar läsaren. Du kommer också att få lite info om vad du INTE ska göra, vilket är minst lika viktigt.

11:30 – Lunch
Ta med något själv, gå ut och ät med andra eller så beställer vi något

13:00 – Blåkullas wiki av Jens Persson
Centralnavet i vår stora informationsbank är vår Blåkulla wiki där vi alla hjälps åt att dokumentera vår gemensamma värld.
Jens kommer att prata om hur man rent tekniskt skriver i den, men också om hur informationen är organiserad och hur man bör tänka när man hittar på nytt.

14:30 – Magiska Kalligrafi av Peter Svärd
Få har väl missat de kalligrafiska diplomen skapad av Ignomius Pjosk (alias Peter Svärd). Peter kommer att ge oss en överblick över den kalligrafiska världen och vad som krävs för att kunna skriva dina formler på ett fenomenalt fantastiskt sätt. Vill ni testa på plats så tag med om ni har: A4/A3 block, kalligrafipenna (med bred, snedställdspets), tusch till pennan. Linjal och blyertspenna.

16:00 – Twine av Peter Hansson
Twine är ett gratisverktyg du använder för att skapa ett ’välj-din-egen-väg’ äventyr. Vill du se vad du kan skapa med något finns det ett första kapitel i en längre historia skriven av Christoffer Krämer och Nene Ormes. Vill ni komma förbereda så installerar ni Twin på er dator redan nu. Peter kommer sedan att ge er grunderna i verktyget samt lära ut lite extra trix till de som känner sig hugade.

18:00 – Avrundar vi för dagen.

Arrangemanget är för medlemmar i föreningen och anmälan sker genom att fylla i formuläret här.
Har man inte hunnit bli medlem än så löser du det här