Ändringar av tid och pris för arrangemanget Kyndelsmarknad i Lykttändargränd

Efter att ha haft ett möte med arrangörsgruppen i veckan har jag med deras stöd beslutat att göra två större förändringar av det kommande lajvet Kyndelsmarknad i Lykttändargränd:

 • Lajvet kommer att förkortas. Från att tidigare ha varit en vintermarknad i Holmgången + julfest för magiker (på närliggande lokal) blir den nu endast en vintermarknad.
 • Som en effekt av detta (att lokal inte hyrs och att mat inte serveras) kommer priset för lajvet att sänkas från 350 kronor till 200 kronor.

Det finns i huvudsak tre orsaker till dessa förändringar:

 1. Gruppsammansättningen i detta lajv har ändrats markant från förra lajvet och det var en ändring jag inte riktigt förutsåg. Förra lajvet var besökarna i huvudsak vuxna medan andelen anmälda deltagare till detta lajv är i mycket högre utsträckning barn/yngre barn (ungefär 50-50). Att i detta läge ha ett lajv som först består av en sex timmars utemarknad följt av en fem timmars fest med sittning som avslutas 23.00 – dagen innan en skoldag – kändes inte längre rimligt. Vi vill skapa ett lajv som är roligt för alla deltagare och som man ser tillbaka på med idel varma minnen – inte en prövning.
 2. Ekonomin i lajvet blev också, på grund av ändringen i gruppsammansättning, inte längre hållbar. Blåkullalajv har aldrig syftat till att generera en krona vinst men förlusten skulle denna gång bli för stor för att bära. Genom att fokusera på vintermarknaden kan pengarna bättre användas för att ge alla en magisk upplevelse.
 3. På ett personligt plan har detta Kyndelsmarknad i Lykttändargränd krävt en större tribut än tidigare. Detta är inte det första lajv jag arrangerat och jag har fram tills nu tänk på mig själv som ganska ostoppbar (hybris, någon?). Under hösten har jag dock märkt att lärarkarriären i kombination med detta lajv börjat framkalla sömnlösa nätter och jag har kommit att inse att jag har begränsningar. Hellre än att köra full fart ända in i väggen väljer jag därför att dra ner lite på takten, minska arrangemangets omfång och se till att det vi genomför blir så bra som möjligt.

I övriga aspekter påverkas inte lajvet nämnvärt. Intriger kommer att spetsas till lite för att kompensera för kortare tid men sex timmar är fortfarande gott om tid att intrigera på alla sätt.

Jag förstår att förrändringarna av lajvet kan orsaka vissa problem för deltagare som redan planerat utifrån ursprungspremisserna. Jag ber om ursäkt för detta och hoppas kunna kompensera er som drabbas.  För er som redan betalat in anmälningsavgiften à 350 kronor/person så kommer jag givetvis att återbetala de överskjutande 150 kronorna på det sätt som passar bäst (överföring tillbaka till konto, svisch, återbetalning i handen på marknaden) – vänligen kontakta mig så kommer vi överens. Skulle någon, på grund av ändringar i arrangemanget välja att avstå från att delta så beklagar jag detta och lovar att återbetala hela anmälningsavgiften så fort som möjligt.  Återigen: kontakta mig så kommer vi överens.

Att göra denna förändring av lajvet i detta läge var inget lätt beslut och jag hoppas på förståelse från alla deltagare. Jag vill också tacka alla fantastiska arrangörer som hjälpte och stöttade.

Christoffer Krämer

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ändringar av tid och pris för arrangemanget Kyndelsmarknad i Lykttändargränd

 1. Anja Svärd skriver:

  Ett mycket klokt beslut! Jag tillhör de små som inte orkar så många timmar och tycker ändringen är toppen!

  Kram Anja
  Ps jag anmäler mig härmed till lajvet! Jag tänker spela en ynk som skäms förfärligt, men som åtminstone kan sjunga julsånger!

  Gillad av 1 person

 2. Susanna skriver:

  Ok, dags att betala in. Men, min internetbank kräver att jag anger till vilken bank pengarna ska skickas. Siffror räcker inte. Är det hemlighetsklassad info eller kan bankens namn avslöjas här?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s