Accio lajvregler!

Dagarna i januari går i svindlande takt och Malmö har klätts i vit skrud. Fortsätter det som det är nu kan vi uppnå drömförhållandena för lajvet– snöklätt och kyligt, men utan att vara ohanterligt.  Tänk en stjärnklar vinterkväll med vittror och troll – det vore något det!

Det har varit mycket uppdateringar den sista veckan och mer kommer det att bli. Rimligtvis kommer det nog något inlägg om lajvet varje dag de två (2!) veckor som är kvar till start. Dagens uppdatering – där filerna inledningsvis läggs på vår gemensamma Facebooksida – en av de allra viktigaste: reglerna för Mirabilis fältstudiekurs och ett magikompendium som både förklarar hur magi och kastandet av besvärjelser fungerar och också innehåller ett samling på de 20 mest användbara besvärjelserna. Läser man allt tillsammans är det en ganska gedigen samling men samtidigt är det väl närmast obligatorisk läsning för alla tonåringar och vuxna som ska vara med. Vad barnen beträffar så litar jag på föräldrarnas förmåga att överföra det mest centrala på något pedagogiskt sätt. Jag förväntar mig inte att deltagarna memorerar allt – men en grundläggande koll behövs innan det är dags att lajva. Regelgenomgången under workshopen på själva lajvdagen den 30 januari kommer inte att vara tillräcklig för att täcka allt. För den som vill få en första introduktion kommer regler och magikompendium att förklaras under workshopen på Spelens hus i Malmö den 17/1.

Så korka upp ett glas lämplig dryck kära deltagare, tappa upp ett bad/slå er ner i läsfåtöljen och läs loss. I den mån ni hittar underligheter, felaktigheter, oavsiktliga tokigheter eller något annat mystiskt så får ni gärna höra av er med errata till mig. Dokumentet är det första utkastat och jag förväntar mig att det går igenom flera omskrivingar innan vi är helt klara med det. Några abrovinker har redan upptäckts men än inte hunnit korrigeras.

Regel- och magikompendiernas sida pryds av Peter Svärds inspirerande vapensköld för Blåkulla. Och även om mottot inte är lika praktiskt nyttigt som Hogwarts dito så är det både profetiskt och rock n’rolligt samtidigt – på samma sätt som Blåkulla. Dokumentet hade aldrig nått er så här snabbt och så här väldesignat om inte Ola ”Joppe” Sundin hade lånat ut sina redigerings och layoutfärdigheter. Som vanligt är jag honom ett stort tack skyldig – både för detta och för all återkoppling och kreativ input han levererar vid dygnets alla timmar. Tillsammans med många andra gör han att detta äventyr över huvud taget är möjligt.

Crest

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s