Mer färgsprakande information om Blåkulla

SmåvindarnaFredagens omfattande infodump (uppföljning till Blåsets första nummer för året, publicerat ikväll) fortsätter med en samling av bilder som exemplifierar skolans vindar och deras idrottslag. Använd bilderna efter bästa förmåga när ni skapar era karaktärer och deras utrustning. Fler bilder med högre grad av detaljrikedom kommer i framtiden.

Illustratörerna som förtjänar allt jubel och beundran är Peter ”GörGöran Waldemars” Svärd som gjort vindar och lagsymboler och Nene ”Blende Blacke Möller” Ormes som gjort halsduksdesign och bilder.

Nedan ser vi lagsymboler i svart och vitt utförande, beroende på vilken bakgrund den sätts på. Traditionellt har ju Tornfalkarna sin lagsymbol i vitt mot lila bakgrund, Igelkottarna sin lagsymbol i vitt mot turkos bakgrund och Vldsvinen och Lövgrodorna sina lagfärger i svart mot respektive orange och limegrönt.

Lagsymbolerna

Eftersom det inte finns någon absolut koppling mellan vilken vind man går på och vilket lag man håller på så utformas många banér, skyltar och textilier  på ett sådant sätt att man själv kan kombinerar sin studiehemvist med sin lagtillhörighet, som två exempel nedan visar.

 

Avslutningsvis har vi lånat in de fina ögonblicksillustrationerna från första numret av Blåset som på ett utmärkt sätt visar hur just vindtillhörighet och lagfärger kan kombineras i halsdukar och mössor.

 

Lycka till med det kreativa skapande alla!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s