Nedräkning till workshopen:2

Nu börjar det verkligen närma sig! Mirabilisworkshopen om bara två dagar – på Hemgården i Lund, 12/12, 12:12.

Idag kommer en mycket speciell teaser i form av en auktion. I förberedelserna för lajvet och för workshopen har jag tillverkat två speciella stavar – gjorda med en lite annan metod än den vi kommer att använda till helgen. Jag är mycket nöjd med resultatet och tänker nu auktionera ut dem – del för att finansiera vår pysselhelg, dels för att underlätta för stavsugna Mirabilis-lajvare som inte har tid eller lust och pyssla själva och dels för att det snart är jul och en stav är en perfekt julklapp.

Stavarna har en spännande historia. Trots att de är mycket olika är det syskonstavar med en hjärtesträng från samma åskfågel – och följaktligen magiskt länkade till varandra (med potentiella effekter till lajvet om de skulle hamna i olika händer och används mot varandra). Båda stavarna är begagnade, köpta hos Stina Slåttervalls Stavar och Skröfs och kommer följaktligen med en historia. Så olika är dem att endast Stinas stora kunnighet gjort att hon kunnat identifiera dem som syskonstavar.

Beskrivning, stav#1: enestaven

Denna stav, gjord av stammen från en enbuske är mycket välbevarad och smäcker, med en genomskinlig kristall fastsatt i handtaget. Den lyser med ett stadigt ljusblått sken när lumos-besvärjelsen läggs. Uppenbarligen en stav som tillhört en noggrann och välartad trollkarl i det förgångna.

Enestaven

 

Beskrivning, stav#2: magnetitstaven

Denna stav, gjord i okänt träslag med en legering av magnetit ovanpå, är till skillnad från sitt syskon, inte välbevarad. Tvärtom visar denna stav alla tecken på att varit väl använd på sätt som man kanske inte vill fråga om. Metallen är sliten och på något ställe till och med lite rostigt. Staven har en skada från en strid i absoluta toppen där metallen fläkts sönder i en blixtformad reva som lyser upp när lumosbesvärjelsen läggs. Liksom sitt syskon lyser den med ett svagt blått sken men detta sken är märkbart svagare än syskonet – som om staven tappat lite av sin kraft med åren. Det är nog säkert att säga att denna stav inte tillhört en magiker som skyggat för att lägga de oförlåtliga besvärjelserna. Den utstrålar illvilja.

Magnetitstaven

 

Auktionen

Auktionen kommer att ha en sluten budgivning och pågå till Måndag 14/12: 18:00. Man budar genom att skriva ett mail till mig på christoffer.kramer@gmail.com, anger vilken stav man bjuder och på priset man är beredd att betala. Det går också bra att bjuda hemligt direkt till mig på workshopen där de två stavarna kommer att finnas till beskådan. Högsta bud för varje stav tar hem auktionen. Vinnaren tillkännages på denna sida direkt efter auktionens slut. Jag utgår från att vi löser betalning och leverans av stav på något lämpligt sätt när auktionen är över.

Mina materialkostnader för dessa stavar har varit lite högre så för att jag inte skall gå back så börjar respektive budgivning på 140 SEK.  Må den bästa magikern vinna!

Syskonstavarna

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nedräkning till workshopen:2

  1. Ping: Workshop#2 – Nedräkning: 5-4-3-2-1 | Mirabilis fältstudiekurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s